понеделник, 29 април 2024 г.

Класическа победа с 3:0 над „Милан“ донесе на „Интер“ суперкупата на Италия

Снимка: БНР

След класическа победа с 3:0 над „Милан“ в мача за суперкупата на Италия „Интер“ отново стана носител на трофея. Точни за „нерадзурите“ бяха Федерико Димарко, Един Джеко и Лаутаро Мартинес. Това е седмият спечелен финал от „Интер“ за тази купа, съобщи БНР.

Двубоят, игран на стадион „Крал Фахд“ в столицата на Саудитска Арабия Рияд, започна чудесно за „нерадзурите“. „Интер“ поведе в резултата още в 10-ата минута, когато Николо Барела центрира прецизно в наказателното поле. Там защитата на „Милан“ забрави за Федерико Димарко, който с хубав изстрел порази вратата на Чиприан Татарушану. Хората на Симоне Индзаги затвърдиха по-доброто си представяне в 21-ата минута. Тогава Алесандро Бастони сложи топката на крака на Един Джеко, който показа голмайсторския си нюх и реализира за 2:0.

Макар да изоставаше в резултата, „Милан“ така и не успяваше да създаде чисти голови положения пред вратата на Андре Онана. Тринадесет минути преди края на редовното време „Интер“ реши мача. Милан Шкриняр направи дълъг пас към наказателното поле на съперника. Там Фикайо Томори изпусна Лаутаро Мартинес. Аржентинецът нахлу в наказателното поле, където си нагласи топката и с удар с външен фалц с десния крак прати топката в мрежата.

Във втората минута на добавеното време „Милан“ имаше шанс да вкара почетно попадение, но удар на Сандро Тонали бе блокиран.

До края на срещата повече попадения не паднаха и така „Интер“ защити Суперкупата на Италия, която през миналия сезон бе спечелена след успех над „Ювентус“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html