понеделник, 29 април 2024 г.

Кирил Петков: Няма да отидем на лидерската среща утре, но сме готови да преговаряме

„Продължаваме промяната“ няма да отидат на лидерската среща, организирана за утре от БСП. Това обяви в кулоарите на парламента съпредседателят на партията Кирил Петков.

По думите му, от неговата формация биха разговаряли със социалистите на двустранна среща или в тристранна – с „Демократична България“. Така косвено се подразбра, че „Промяната“ нсъщност искат да избегнат среща с ГЕРБ и ДПС.

Вчера Националният съвет на „Продължаваме промяната“ излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, но да подкрепи националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

Петков съобщи, че тази сутрин е получил покана от Корнелия Нинова за лидерската среща и я е уведомил за взетото снощи решение.

„На общата лидерска среща няма да отидем, но сме готови да отидем в троен формат с ДБ и БСП. Готови сме да уважим БСП, както и те уважиха нас, да водим разговори, но за политики“, коментира Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html