понеделник, 29 април 2024 г.

Хари счупи всички рекорди с книгата си

Автобиографията на принц Хари „Резервен“ е на път да счупи всички рекорди. Тя вече е най-продаваната нехудожествена книга в света, твърди американският й издател. Само в първия ден от нея се продадоха над 1,4 млн. англоезични копия във Великобритания, САЩ и Канада. В Германия също е най-търсената книга в първите дни след излизането си. Изданието се разпространява с главоломна бързина в цял свят в хартиен, електронен и аудиовариант. Кралското семейство не коментира, а за мнозина оглушителното им мълчание всъщност е един голям презрителен шамар за Хари.

Под сурдинка все пак стана ясно, че съпругата на принц Уилям – Кейт Мидълтън, е наранена до сълзи и възмутена от грозния начин, по който девер й търси симпатиите на публиката. Това твърди познавачът на кралското семейстно Том Бауър пред изданието „Пейдж сикс“. В книгата Хари разкрива лични съобщения, които си разменяли Меган и Кейт за проблема с шаферските рокли за сватбата на Меган и Хари през 2018 г. и караници между двете. Принцът разказва за неловък момент, в който Кейт не искала да сподели гланца си за устни с Меган. Намекът очевидно е, че Мидълтън е раситка.

„Кейт смята, че действията на Хари са отвратителни. Тя е ужасена от това, че той е намесил нейното име в тази мръсотия и ще й е трудно да му прости“, споделя източник на „Ю Ес Уикли“. И Кейт, и съпругът й – принц Уилям, са много разстроени от разкритията на Хари. Двамата искали той да говори за тези проблеми лично и така да се справят с тях, а не по такъв публичен начин. Мостовете за сдобряване според тях вече са изгорени, и не по тяхна вина. Междувременно стана ясно, че заради обидения по-малък брат, Чарлз III ще смени многовековна кралска традиция. Очаква се на официалната му коронация през май той да премахне церемонията, в която херцозите коленичат и отдават чест пред новия крал. Това ще направи Уилям, но не и Хари. Според експерти по монархията тази наглед дреболия тотално ще отлъчи блудния син от семейството и ще го превърне в черна овца за британското общество – дори за бъдните поколения.

Славата вече носи горчиви плодове и за Хари. В книгата си той споделя как като военнослужещ е убил 25 талибани в Афганистан. Военни експерти го критикуваха, че това е непростимо, защото разкрива тайни и сам се превръща в мишена. Гневни мюсюлмани вече реагираха в социалните мрежи, а самият Хари започна да се движи с внушителна охрана в САЩ. Това несъмнено ограничава свободата му, заради която уж избра да живее в Америка, защото доскоро той се разхождаше свободно с един-двама деликатни телохранители. Е, свърши тази!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html