понеделник, 29 април 2024 г.

Ваня Цветкова заклейми гей браковете

Талантливата и сексапилна актриса Ваня Цветкова, по която въздишаха всички мъже в България през 80-те на миналия век и от години живее в Лас Вегас, е фанатична привърженичка на първата жена премиер на Италия Джорджа Мелони. Звездата от филмите „Комбина“ и „Всичко е любов“, която на 12 януари навършва 65 години, не пропуска ден, в който да не пусне снимка, видео или пост на своята любимка.

Ваня също като Мелони заклеймява ЛГБТ лобитата, гей браковете и осиновяването на деца от хомосексуални двойки, както и е против заличаването на  идентичността на хората. Италианският премиер подкрепя ценностите на традиционното семейство и отрича напълно майката и бащата да бъдат родител 1 и 2. „Не позволявайте да ви промиват мозъците с пропаганда. Тази жена е невероятна, искам и ние да намерим такава!“, зове Ваня Цветкова, цитирана от „Галерия“, която много се интересува от политика и не пропуска да изразява своята гражданска позиция и отвъд океана, където живее от десетилетия Тя е върла противничка на американския президент Джо Байдън и неговите неолиберални идеи. Когато той спечели изборите миналата година срещу Доналд Тръмп, актрисата потъна в депресия и дори мислеше да стегне куфарите и да се върне в България, но остана там само заради сина си Павел. За нея Америка е втора родина, защото от 1990 година е в САЩ. Тогава бившият й мъж – един от най-добрите каскадьори в българското кино Павел Дойчев, който си отиде от този свят през 2019 г., печели зелена карта година след сватбата им.

Преди да замине отвъд океана, Ваня Цветкова е сред най-сниманите актриси през 80-те години в киното, но зарязва успешната си кинокариера, за да последва мъжа си в щата Айдахо с малкия им син Павел, кръстен на татко си. След пристигането си отвъд океана не работи нищо първите 10 месеца. Опитва като треньорка по художествена гимнастика, защото самата тя е била състезателка като дете в отбора на Нешка Робева. В онези години обаче този красив спорт още не е популярен в Америка. Уверява се, че в САЩ може да успееш, ако си на 18 години. А тя тогава е „една жена на 33“. Затова и не прави опити да се снима в киното, а се примирява, че никога повече няма да застане пред камера. Животът в страната на неограничените възможности слага край на брака й с Павел. Ваня го напуска през 1996-а след 18-годишна връзка и тръгва за Лас Вегас с детето си. Там става крупие в лъскаво казино в столицата на хазарта, макар да признава, че това са били най-ужасните й години. „Ставах в три часа. Никога повече няма да упражнявам професията на крупие. Тя е много тежка. Особено в Америка!“, признава Цветкова. В края на 2012 г. се връща в България, за да се снима в главната женска роля в сериала „7 часа разлика“. След това си партнира със Стефан Данаилов във „Фамилията“, но след като не получава други предложения за филми, се връща отново в Лас Вегас две години по-късно, за да е близо до сина си. „Там, където е детето ми, там трябва да бъда. Не искам да ни дели един океан. Не бих могла да го преживея. Едно е да живееш разделен с близък човек в два квартала на един град, и съвсем друго – да се разделиш с единствения човек, който ти е семейство, на другия край на планетата. Пожелавам на всяка майка такова добро дете. Павел е толкова внимателен, че престоят ми при него много ми се услажда. Внимавам да не влизам в неговата територия и да не досаждам. Никакви майчински съвети не му давам. Е, понякога дудна“, признава актрисата. Двамата живеят в просторна къща със зелен двор заедно с кучето си, а дават апартамента си под наем. Една от причините да се преместят е, че искат повече свобода. А и за да може синът й да свири на пиано, защото в Щатите законите на междуетажната собственост са много строги и няма как да упражнява любимото си занимание.

Ваня има жилище и в България, от което също рентиерства. Синът й Павел, който вече е на 39 години, печели добре като програмист и се грижи за комфорта на майка си. Още преди осем години той подхваща свой бизнес, свързан с компютрите, от който изкарва добри пари. Момчето има сериозна приятелка от години, но все още не е минал под венчило. Ваня му казва, че като се ожени някога, иска да си вземе къща с малко помещение в двора за нея. Вече е пенсионерка, чиито любими занимания са да сади цветя, лимони и да готви, а последната й страст е язденето на коне. „Чувството да нямаш спешни задачи е прекрасно. Безотговорността ти дава време да мислиш, да живееш философски. В забързан делник нямам време за такива дълбоки моменти. Имам време да се вгледам в себе си“, отсича Ваня, която не се е прибирала в родината си от години. Все се кани да я посети, но отлага за неопределено време.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html