понеделник, 29 април 2024 г.

Явор Гечев: БСП показа, че е една от най-диалогичните формации

Снимка: БГНЕС

Явор Гечев, член на Националния съвет на БСП, коментира, че партията е показала, че е една от най-диалогичните формации, която може да си говори с всички и има кадрови потенциал. Според него в предишните мандати са били търсени вариантите за по-дясно и в центъра, „но може по-вляво да се случи“. Политическата обстановка в страната е сложна, партиите са с изравнени позиции и всичко може да се случи в този мандат, отбеляза Гечев.

Най-нормалното нещо е, че парламентът е мястото, където всички да си говорят – за национални приоритети, за всичко, което се случва в държавата, коментира Гечев. На въпрос дали е възможен вариант за коалиционен кабинет на ГЕРБ и БСП той каза, че не може да отговори и е въпрос на изкуството на дипломацията и политиката. Зависи какво ще си кажат лидерите, какви ценности ще намерят, за какво ще се разберат, но никога не се влиза в преговори с настроението, че те няма да се разберат, отбеляза Гечев. По думите му всяко правителство следва неговите си политики и, когато се сформира, то следва политиките на партиите, които са го излъчили и го подкрепят. Едно такова нетрадиционно правителство с трети мандат е на базата на компромисите, но пък има успешни такива, тъй че всичко е възможно, добави Гечев.

Гечев каза още, че Националният съвет на БСП трябва да даде мандат за разговори, но не и предварително да се затварят вратите с критерии, което по думите му би било предразсъдъци. Като най-важни политики той посочи устойчивост на държавата и бюджета, който на практика чака един постоянен кабинет да дойде и изгради собствените си политики, включително и финансови.

Явор Гечев участва в отбелязването на 127 години растителнозащитна дейност в България в Аграрния университет в Пловдив.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html