понеделник, 29 април 2024 г.

Пуснаха под гаранция Анка, която уби осиновеното си дете

Снимка: БГНЕС

Окръжния съд в Пловдив освободи под гаранция Анка Михайлова. Магистратите са разгледали искане за промяна на мярката й за неотклонение преди няколко дни, съобщи Марица.

42-годишната Анка Михайлова, първоначално обвинена в побой, след което в причинена по непредпазливост смърт на осиновено от нея 2-годишно дете, е на свобода. Така в крайна сметка Анка е пусната срещу парична гаранция от 3000 лв.  На свобода тя ще очаква старта на делото срещу нея.

Мешерето ще съди Анка, която е обвинена за убийството на осиновената си дъщеря

Аnteni.info припомня, че 2-годишното момиченце бе жестоко удряно и хапано от жената, която го отглежда като свое. Малката Севда беше приета в края на септември в интензивно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в много тежко състояние. Тя беше с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първоначалната версия на майката Анка бе, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html