понеделник, 29 април 2024 г.

Регионалният министър отрече да има политически натиск върху строителния контрол

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол.

Обвинението дойде от бившия му колега, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков. А поводът е казусът с камерата, която регистрира проблемите с винетките на село Пролеша. Иван Шишков обясни, че ставало дума за административна грешка.

„Абсолютна административна небрежност. Директорът на РДНСК София окръг очевидно изключително некоректно не е направил анализ на отговор от служителите на АПИ и е дал изключително подвеждащ отговор, който подведе включително и хората. Чух включително коментари как в рамките на един час са станали законни камерите. Не е дадено само едното разрешение за строеж, има две разрешения за строеж – едното е от 2015-а, другото от 2019-а. Едното е само за рамката, другото е камерите, включително“, каза още Шишков, цитиран от БНР.

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков припомни, че глобите на жителите на Пролеша са по засечени нарушения с камера, поставена след разклонението за Божурище.

„Пролеша не е в рамките на София. Аз не знам защо и как изобщо е стигнало жителите на Пролеша да разчитат, че няма да плащат винетки. Камерата, където е в момента, за винетки е буквално след разклонението за Божурище“, категоричен бе Шишков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html