понеделник, 29 април 2024 г.

Росица Карамфилова коментира Плановете за управление на риска от наводнения

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова заяви, че към момента от страна на министерството са предприети всички действия за завършване на Плановете за управление на риска от наводнения и Плановете за управление на речните басейни. Най-късно до края на следващата година трябва да се осигури тяхното завършване и по този начин ще се изпълнят ангажиментите и съответно препоръките на Европейската комисията.

Министърът потвърди, че работата за приключване на актуализацията е в ход и се отстраняват отчетените през август забавяния.

Още в началото на мандата на настоящето правителство извършихме детайлен анализ и установихме значимо забавяне при изпълнение на дейностите по споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие, каза Карамфилова. Тя посочи, че по отношение на ПУРН на 20 септември са приети картите на районите под заплаха и с риск от наводнения. По думите ѝ по този начин е стартирала и процедура по затваряне на наказателна процедура срещу страната ни по отношение на забавената актуализация на картите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html