понеделник, 29 април 2024 г.

Корнелия Нинова поиска по-тежки наказания за извършителите на пътни произшествия

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска като първа точка в дневния ред да се вкарат промени в Наказателния кодекс, внесени от левицата, за по-тежки наказания за извършителите на пътни произшествия, предаде БНТ.

„Шофьорът, убил момче в Бузовград, е пуснат под гаранция за 3000 лева. Бузовград и Казанлък се вдигат на бунт. Справедлива присъда ли е това? Проговаря ли съвестта ви? Настоявам да се вкара в дневния ред и да се приеме промяна на НК, която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма условни присъди и парични гаранции и, ако е доказано престъплението, ще се лежи 20 години. Може ли да почака войната по пътищата, която взима жертва като в локален военен конфликт. Работа е за половин час. МВР, съд и прокуратура се нуждаят от този текст. Да си свършим работата, ние от БСП няма да спрем да поставяме въпроса всеки ден. Всеки ден по един депутат ще излиза на трибуната и ще поставя този въпрос“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

От „Възраждане“ също поискаха да влязат за обсъждане и техните поправки в НК, свързани със завишени санкции при пътни произшествия.

„Ние от „Възраждане“ също настояваме за промяна на квалификацията при умисъл при извършено ПТП, настояваме за премахване на условните присъди и по-тежки санкции, когато при смърт на пътя наказанието да е 20 години затвор. Предлагаме отнемане на моторното превозно средство, ако извършителят е пуснат условно. Настояваме за разглеждане на законопроекта за промени в НК, внесен от „Възраждане“ на 25 октомври миналата година“, допълни Петър Петров от „Възраждане“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html