понеделник, 29 април 2024 г.

Афроамериканец беше убит при арест в Лос Анджелис

снимка: ЕПА

Кийнън Андерсън, братовчед на съоснователката на Black Lives Matter Патриша Кълърс, почина часове след като полицай в Лос Анджелис го удари с електрошок.

Андерсън, учител по професия, почина в болница в Санта Моника, съобщава Би Би Си, цитиран от Политика.рс.

Полицейското управление в Лос Анджелис публикува кадри от телесна камера на инцидента от 3 януари, на които се вижда как Андерсън моли за помощ, докато полицаите го държат на земята.

В един момент той може да бъде чут да казва, че полицията се опитва да го убие като Джордж Флойд, намеквайки за полицейското убийство на афроамериканец през май 2020 г. в Минеаполис, Минесота. Началникът на полицията Мишел Мур обяви на пресконференция в сряда, че Андерсън е извършил престъпление, когато е катастрофирал и е избягал от местопроизшествието. Той каза, че Андерсън се е опитал „да се качи в колата на друг човек без негово разрешение“, за да избяга от местопроизшествието.

Съобщава се, че първоначално той следва указанията на полицаите, но когато пристигат още полицаи, той започнал да бяга, игнорирайки призивите да спре.

Патриша Кълърс, съосновател на Black Lives Matter, която е свързана с Андерсън, каза, че братовчед й е помолил за помощ, но не я е получил.

— Братовчед ми се страхуваше за живота си. През последните 10 години той е свидетел на движението срещу убийството на чернокожи. Знаеше какъв е залогът и се опитваше да се защити. Никой не искаше да го защити“, каза Кълърс, призовавайки шефа на полицията в Лос Анджелис да подаде оставка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html