понеделник, 29 април 2024 г.

Кирил Петков: Ние в коалиция „Вежди Рашидов“ няма да участваме, но с БСП ще се срещнем

Съпредедателят на „Продължаваме промяната“ заяви в Нова телевизия, че партията му няма да участва в коалиция „Вежди Рашидов“, но ако третият мандат отиде при БСП биха отишли на срещата за да ги уважат.

Според съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков следващият парламент трябва да има голяма коалиция от депутати, които са готови да говорят за важните задачи за България. По думите му дори народните представители да имат различно мнение по основни въпроси, трябва да дебатират.

„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват „Ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”, каза Петков.

„В коалиция Вежди Рашидов няма да участваме. Ако дойде мандата в БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. Те имат мнозинство”, поясни съпредседателят на ПП.

„Когато имахме втория мандат казахме, че който иска може да ни подкрепи за приоритетите. Не казахме никаква подкрепа от ГЕРБ никога. Казахме никаква договорка с ГЕРБ в този вариант. Готови сме да седнем с всеки на масата”, уточни той.

„Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество.

Слави Трифонов: Значи “Уморена кака Лена” е сексистка песничка, но не е сексистко, когато “Депутатът Христо” пее

Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена. В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними“, заключи той.

Когато влязохме в управлението, имаше план да затваряме въглищните централи и отваряме газови. Ние бяхме против и твърд ангажимент не можехме да приемем, заяви за „Здравей, България“ по Нова телевизия Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и депутат.

Според него по това време повечето преговори са водени преди войната.

Както се видя, че дерогацията е възможна заради войната, сега можем да използваме същия аргумент. Ние не затворихме реално централи. Може да се получи баланс – зимно време да работят на 100%, лятото – по-малко.

Трябва да адресираме въпроса със затварянето на тецове от Маришкия басейн като регионален, а не само като проблем на България. Има общи интереси, а и има значение дали на преговори в Брюксел ще седнат 4-ма или само България. Трябва да ни подкрепят Гърция – с нея върви и Кипър, също да ни подкрепи и Румъния, допълни Петков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html