понеделник, 29 април 2024 г.

Димитър Стоянов: Военното разузнаване се ползва със заслужено доверие и авторитет

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че военното разузнаване се ползва със заслужено доверие и авторитет сред партньорските структури в рамките на НАТО и ЕС. Това каза той по време на честването на 115-ата годишнина на българското военно разузнаване и празника на Служба „Военно разузнаване“. Според него доверието е отлична оценка за работата на ръководството и на личния състав.

По думите на Стоянов постиженията и имената на българските военни разузнавачи остават далече от общественото внимание, но както военното и държавното ръководство, така и нашата общественост високо оценяват мястото на Службата в системата за национална сигурност.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов очерта основните предизвикателства, които нараснаха през последната година заради военните действия на Руската федерация, усложнената среда на сигурност на Балканите и засиления миграционен поток. “Уверен съм, че и през 2023 г. ще работите компетентно и мотивирано в защита на националната и колективна сигурност от външни посегателства, рискове и заплахи и ще отстоявате авторитета на Службата”, каза Ефтимов.

Службата се чувства защитена и осигурена да продължи изпълнението на задачите си, сподели директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

Честването на днешния ден започна с молебен за здраве, отслужен от Негово високопреосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. На церемонията присъстваха и служебният министър-председател Гълъб Донев, заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова и началникът на кабинета на министъра на отбраната Владко Владов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html