неделя, 28 април 2024 г.

Три болници в Бургас отказват да приемат дете в тежко състояние

Снимка: Архив

Още един случай на болно дете, което не е било прието за лечение, въпреки тежкото му състояние. Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно дете. Това съобщиха негови близки в БНТ. Детето се е почувствало зле в дома си, след три опита да бъде прието в болница, на излизане от третата е припаднало и е получило гърч.

„Когато излязохме от болницата, детето  напълно загуби и последните си сили и се сгромоляса  на земята, беше студена, не дишаше и посиняла цялата. Вкарах я набързо в предверието на болницата, докторите се опитваха да я свестят, пръскайки я с вода и с леки шамарчета, аз видях, че детето си гълта езика. И аз и нейната баба  ѝ отворихме устата, бабата ѝ извади езика. Те изпаднаха в паника (лекарите-бел. на ред)“, заяви Иван Иванов, вуйчо на детето.

„Ще проверя случая, защо се е стигнало до това. Два пъти на ден имаме информация за свободните легла, най-вече детските. Към днешна дата 15% от леглата са свободни. За града има 10 свободни детски легла“, заяви д-р Георги Паздеров, директор РЗИ-Бургас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html