понеделник, 29 април 2024 г.

Том Ханкс, Натали Портман и други знаменитости продадоха вещи на търг в помощ на Украйна

Том Ханкс има внушителна колекция от пишещи машини, но често ги дарява с благотворителни цели

Вещи на световни знаменитости, най-вече от сферата на шоубизнеса, бяха продадени на търг в подкрепа на Украйна.

Продаваха се разнообразни предмети – козметично куфарче на Катрин Деньов до каска на един от музикантите от „Дафт пънк“. Търгът, организиран във Франция, събра 250 000 евро за Украйна, съобщи АФП, като се позова на информация от фондацията на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски.

Американският актьор Том Ханкс дарил за търга пишеща машина от личната си колекция, а Натали Портман – постери с автограф, на търга, организиран от френския режисьор Мишел Азанависиюс.

Сред петдесетте лота, предложени на аукциона, бил часовник, носен от Жан Дюжарден във филма „Агент 117“ и статуетките от наградата „Сезар“ за най-добър режисьор на Жак Одиар от 2010 г. и на Азанависиюс от 2012 г. за „Артистът“.

Половината от набраните средства отиват за платформата за дарения за Украйна на президента на страната Володимир Зеленски, а другата половина – за фондацията на съпругата му Олена Зеленска. Част от сумата, събрана по време на търга е предназначена за болницата в гр. Изюм, в източната част на Украйна, частично разрушена от руските сили.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html