понеделник, 29 април 2024 г.

Мими Иванова и Развигор Попов разделени на Нова година

С Развигор Попов са семеен и творчески тандем от 1976 г., когато сформират популярната група „Старт“

Поппевицата Мими Иванова и половинката й Развигор Попов посрещнаха разделени коледните и новогодишните празници. Това се наложило заради неотложни ангажименти на изпълнителката около Рождество Христово. На Коледа Мими беше с приятелка, докато съпругът й отиде при семейството на дъщеря им Ина в Берлин, за да празнуват рождения ден на внучката Тайа-Мей, която на 26 декември стана на 4 годинки.

Празникът в германската столица обаче се оказал двоен, защото на купона освен за прелестната чаровница, са вдигнали наздравици и за рождения ден на майка й Ина, която е родена 5 дни по-рано – на 21 декември.

Мими винаги е била много обичана от почитателите си, така беше и по време на цялото турне „Обич и песен“

Дните на веселие в семейството продължили с пълна сила и то на екзотично място. Мими избра да отбележи 76-ия си рожден ден на топло място – на брега на Индийския океан, което е нейна отдавнашна мечта. Освен личния си празник на 28 декември, тя посрещна и новата 2023-та в луксозен хотел на остров Занзибар, похвали се самата тя, цитирана от „Галерия“. „Очарована съм от хората там – бедни, но толкова щастливи очи имат“, сподели любимата изпълнителка на хиляди българи.

Тя чака с нетърпение и пролетта, защото тогава им предстои ново пътуване – този път до Ямайка – това е родното място на зет й Крис. „Такива са плановете ни с Развигор сега – за април, да видим дали те ще се случат“, разкри изпълнителката на „15 лалета“. Между другото, пътуването до Ямайка трябвало да се осъществи сега, но професионалната натовареност на мъжа на дъщеря им не дали възможност плановете да се осъществят. Зетят получил повишение в „Амазон“, където работи, което объркало плановете на семейството. Музикантите нямат търпение да видят родината на съпруга на дъщеря им. В карибската страна преди да се установят в Германия, той започнал да строи малък хостел от две постройки, но назначението му в Берлин малко е отложило това. Мими и Развигор като хора на музиката тръпнат в очакване да видят и всичко свързано с живота на световноизвестния изпълнител Боб Марли, който е от Ямайка. Те много харесват песните му и се надяват зет им да ги разведе по местата, където той е живял.

Внучка й стана на 4 години на 26 декември

Мими е много щастлива, че през лятото внучка й Тайа заедно с майка си е успяла да дойде в България и цели осем дни са били семейно на морето. За съжаление зетят още не е бил в България, но и това ще стане. Усмивката на малката Тайа е заразителна и тя успява да разтопи и най-леденото сърце. Според нея момиченцето все още се притеснява да пее и май нямала такива амбиции, но път била много подвижна и гъвкава, обичала много да танцува. „Може пък да стане гимнастичка, защото е като гумена топка“, казва Мими. Харесва й и това, че се опитва да повтаря и вече разбира доста думи на български език.

Мими се надява на една много успешна в професионален план 2023 година, каквато е била и предходната. Затова сега тя се чувства толкова вдъхновена за нови песни. През изминалата година успява да направи много незабравими пътешествия, които са я заредили с голяма енергия. Най-голямата емоция обаче се оказва участието й в националното турне „Обич и песен“, което направи с още куп родни обичани изпълнители. Препълнените зали, обичта на зрителите – всичко това е показало, че хората още знаят и пеят песните на своите дългогодишни любимци.

През цялото време феновете показвали любовта си – идвали дори в хотелите, за да се снимат и поговорят с любимците си. Възторгът на някои от почитателите стигал дотам, че придружавали звездите в няколко града, за да гледат концерта отново и отново. Мими още не може да забрави как хората пеели с такава любов емблематичните й песни като „Зелената стара чешма“, „Вълкът и седемте козлета“, „Вече свърши хубавото време“ и „Лодка в реката“. А признанието на някои, че са се запознали, а после и оженили на нейната песен „15 лалета“ я зарадвало много.

В личен план Мими е щастлива, че съпругът й – Развигор Попов вече е добре, след като беше опериран от доброкачествен тумор на пикочния мехур, хванат много навреме. Болестта обаче тотално е променила навиците му. От страстен пушач, сега композиторът не иска и да чуе за цигарите, а любимото сирене вече е изключил напълно от менюто си. Той вече е абсолютен веган – не хапва никакви яйца и млечни продукти, както и месо. По съвет на лекарите музикантът спазва тази диета и в момента се чувства прекрасно дори и с постна храна. Мими обаче веднъж седмично си позволява месо. Кулинарят вкъщи винаги е бил Развигор, но сега ястията му са променени и още по-вкусни, смее се певицата. Сармите му вече са безмесни, но пък изключително добре му се получават. За нея най-важното е, че всички около нея са здрави и щастливи. Освен за Ямайка, тя вече има планирано и друго екзотично пътешествие, което се надява да се осъществи скоро.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html