неделя, 28 април 2024 г.

82-годишна жена от Търговище е дала 9 000 евро на телефонни измамници

82-годишна жена от Търговище е дала 9 000 евро при телефонна измама. Въвеждането в заблуждение се разследва в Районното полицейско управление в града, съобщи говорителят на полицията Ани Кръстева. Това е първата за годината телефонна измама на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Търговище, предаде БТА.

Измамата е стана на 6 януари около 17:30 часа, под предлог, че е необходимо да съдейства на полицейските органи за задържане на извършители на телефонни измами. Парите жената е предала на уречено място. Образувано е досъдебно производство.

Кръстева допълни, че за цялата 2022 г . в област Търговище са регистрирани три телефонни измами. Жертви на престъпленията са възрастни жени от областния град. Измамите са извършени по една през първите три месеца на годината. В първия случая 79-годишна жена под предлог – лечение на родственик, е предала сума от 5 000 лв. През февруари друга 83-годишна жена е дала 3 000 лв. на измамници под предлог съдействие на пострадал при катастрофа. През март пък 71-годишна жена, отново за съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници, бе хвърлила през балкона 4 000 евро и 20 грама златни накити.

От Областната дирекция на МВР отново призовават гражданите да не се предоверяват на обаждания по телефона и при съмнение да търсят бърз контакт в близките си или да сигнализират в полицията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html