понеделник, 29 април 2024 г.

Руските сили атакуваха ключови позиции в Донбас

Снимка: УНИАН

Украинските защитници през изминалия ден отблъснаха вражески атаки в около 13 населени места в Донбас. Противникът провежда настъпателни действия в Бахмутски, Авдиевски и Лимански и се опитва да подобри тактическата обстановка в Купянското направление,  съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, информирайки за оперативната обстановка по повод на руската инвазия, цитира УНИАН.

Така подразделения на Силите за отбрана на Украйна отблъснаха атаките на нашествениците в районите на селищата Стелмаховка и Червонопоповка в Луганска област и Соледар, Красная гора, Подгородное, Бахмут. Освен това те не успяха да атакуват Клещеевка, Водяное, Первомайское, Красногоровка, Маринка, Победа и Новомихайловка в Донецка област.

„Противникът провежда настъпателни действия в Бахмут, Авдеевски и Лимански и се опитва да подобри тактическата обстановка в Купянското направление. Във Волинското, Полеското, Северското и Слобожанското направление не са открити признаци на формиране на вражески настъпателни групировки .“ се посочва в съобщението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html