неделя, 28 април 2024 г.

Асен Василев: Правителство с третия мандат не би бил добър вариант за България

„Правителство с третия мандат не е добре за страната. Кабинет „орел, рак и щука“ с третия мандат не би бил добър за България“, коментира пред БНР Асен Василев.

По думите му без ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“ не би могло да има правителство. Той подчерта, че от „Продължаваме промяната“ все още не са взели решение какво да е поведението им по отношение на третия мандат.

Бойко Борисов: Предложете кабинет с премиер Христо Иванов и ще го подкрепим

„Освен ако не стане чудо, ще има избори в началото на април. Ако стане чудо – видим програма, която движи България напред, прекъсва корупцията и видим състав, който може да изпълни това – ще го подкрепим, но леко съм скептичен, че това ще се случи. Ако пък се се случи, скептичен съм, че ще го подкрепят другите партии“, прогнозира той.

Вигенин: Правителство все още е възможно, но няма да подкрепим мандат на „Възраждане“ или ДПС

Според него ГЕРБ и ДПС не са се разпознали в Декларацията с приоритети на „Продължаваме промяната“ възможност за правителство, защото от партията  им пречат да крадат.

Корнелия Нинова: Вървим към ключов момент – правителство с третия мандат

„Идеята не е вторият да управлява, това не е нормално. Идеята не е и седмият да управлява – това би било още по-малко нормално. Ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват сенчести интереси и не е ясно кои са те“, обобщи той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html