понеделник, 29 април 2024 г.

Щерката на Румен Радев печели по 400 лв. на ден

Дарина е III курс в НАТФИЗ

Дарина Радева, дъщеря на президента Румен Радев, ще печели по 400 лв. на снимачен ден, отбелязвайки първата си главна роля, във филма на известния български режисьор Максим Генчев „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“.

„Дарина ще има договор. БНТ има тарифа, която е таван и да искам повече – не може, няма откъде. Това е голяма роля, а тя е много подготвена за това, защото е дисциплинирана като човек. В киното е трудоемко, трябва да се изстреляш. В театъра е някак по-лесно – излизаш на сцената и започваш, къде е добре, къде е зле… А тук е объркано – финал се снима като начало (смее се), трябва да си наясно с всичко от-до“, коментира Максо, както е познат в артгилдията, пред „Галерия“.

Режисьорът се е заел с подготовката на „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“

Важна подробност е, че младата дама е преминала през всички етапи успешно и не е грабнала основната роля, върху която ще паднат светлините на прожекторите, заради баща си Румен Радев. „Дарина премина през кастинг, който е задължителен за всички желаещи. На него се явяват студентки от НАТФИЗ, избрани предварително по снимки. Повечето от тях са млади момичета, защото героинята – еврейката Сара, в която царят се влюбва, е била 18-20 годишна, когато двамата се срещат. Владетелят е впечатлен от хубостта и ума й… Повикахме двадесет момичета, с оглед на техните възможности отсяхме само три, като и трите ще участват във филма, превъплъщавайки се в различни и контрастни роли“, разказва още Генчев.

Очаква се Радева да запретне ръкави съвсем скоро, тъй като в действие е предподготовката, а именно изборът на локации, декор и пр. Първите снимки ще се осъществят във Велико Търново, както и във втория по големина и значимост български манастир – Бачковския. Дарина ще се възползва от огромния гардероб на Българската национална телевизия, но заедно с останалите артисти ще разчитат и да дарения или дадени под наем мечове копия и други.

Междувременно наследницата на държавния глава продължава да репетира в НАТФИЗ, където всеки месец има поне по две представления. Тя е в класа на Пенко Господинов и е сред най-изявените млади актриси в академията. Според запознати не пропуска лекции и редовно може да бъде засечена в почивките между тях на сладки приказки с цигара в ръка – порок, който не се понрави на хората, когато в уебпространството изтекоха скандалните й снимки.

Афинитет към театъра Дарина има още от ученическите си години. Докато бе гимназистка играеше в училищната трупа „Ле Страпонтен“ на столичното 35 СЕУ „Добри Войников“. Заедно със съучениците й репетираха основно на френски език и участваха в редица международни фестивали и конкурси, откъдето се прибираха с отличия и награди. След като завърши средното си образование преди две години, кандидатства и бе сред първите приети в специалност „Актьорство за драматичен театър“. Тя е и първата във фамилията, която се оказва в света на изкуството.

Майка й е банкер по професия, а брат й дълго време се е изявявал като футболист. Наклонност към сцената има от баща си, който в детството си е пеел и свирел на китара.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html