понеделник, 29 април 2024 г.

Министерството на правосъдието разгледа мерки за защита на надзирателите

Снимка: БГНЕС

Днес Министерството на правосъдието разгледа мерки за защита на надзирателите. Спешните действия за защита от агресия срещу служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ са набелязани на среща между синдикатите, министъра на правосъдието Крум Зарков и шефовете на двете дирекции, съобщиха от правосъдното ведомство.

Страните са констатирали, че има случаи на физически посегателства от страна на затворници и задържани, както и психологическа, и вербална агресия срещу служители, включително чрез множество жалби, сигнали и дела срещу тях, които „в огромната си част се оказват неоснователни“.

Взето е решение да се създаде работна група начело със зам.-министър Мария Павлова, в която ще участват началникът на кабинета на министъра на правосъдието доц. Мирослава Манолова, представители на всички синдикати, на двете главни дирекции, на дирекцията „Съвет по законодателство“ и на финансовата дирекция.

Основните направления за действия по темата са предприемане на конкретни и незабавни мерки за организация на защита на служителите и набелязване на законодателни промени, ако се налагат такива, уточняват от Министерството на правосъдието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html