понеделник, 29 април 2024 г.

Лазар Лазаров: И без бюджет вдигнахме минималната работна заплата и подобрихме живота на хората

Категорично твърдя, че няма провал в социалната политика. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

„Ако правите предизборната си кампания върху служебния кабинет, със сигурност резултатите, които ще постигнете, са незадоволителни“, заяви Лазаров.

Вицепремиерът подчерта, че в условията на липса на редовен бюджет, в социалната сфера са направени промени за подобряване живота на хората. Като пример Лазаров даде увеличена линията на бедността, ръста на минималната работна заплата, отпускането на добавка за Коледа за пенсионерите, увеличението на финансовата подкрепа за хората с увреждания.

Министърът открои и разширяването на обхвата на лицата, които получават целеви помощи за отопление, повишението на помощта за хората с увреждания. За първи път обхващаме почти 10% от гражданите на страната, обясни той.

По думите на Лазаров служебният кабинет е предприел адекватни мерки за осигуряване и гарантиране на жизнения стандарт на нискодоходните групи, отчитайки инфлацията и възможностите на бюджета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html