понеделник, 29 април 2024 г.

Ирина Верешчук: Руснаците планират терористични атаки по време на Рождество

Руснаците планират организирането на терористични атаки срещу църкви на окупираните територии по време на православното Рождество, за да хвърлят вината след това върху Украйна. Това обяви вицепремерът и министър по въпросите на реинтеграцията на окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук, съобщи Укинформ.

„Благодарение на разузнавателни източници знаем това и по тази причина действаме превантивно. Предупреждаваме нашите граждани и обръщаме внимание за опасността. Не вярвайте на нито една дума на окупатора. Въздържайте се и не отивайте на църква, тъй като руснаците могат да използват хората като обекти за терористични атаки“, каза Верешчук.

Украинските власти разрешиха на Православната църква на Украйна да извърши Рождественско богослужение на 7 януари в Киевско-печорската лавра, манастирски комплекс, който е със статут на държавен музей. Службите за сигурност правят нужната организация, за да избегнат провокации.

„Полицията се готви да гарантира обществената безопасност и ред по време на богослужението в Успенската катедрала на Киево-Печерската лавра. Към момента няма информация за възможни провокации“, каза директорът на полицията в Киев Иван Вихивски..

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html