понеделник, 29 април 2024 г.

Експерт: Възкресяват НДСВ за да стане смокинов лист на коалицията ГЕРБ-ДПС

Всички партии в парламента са в предизборен режим, смята Танчева.
Снимка: БГНЕС

Възкресяват НДСВ за да стане смокинов лист на коалицията ГЕРБ-ДПС, каза в ефира на БНР Весислава Танчева – експерт по политически комуникации.

В този парламент възможността да се генерират неочаквани събития с положителен знак сякаш не съществуваше по рождение. Според нея хартиената коалиция е постигнала своето и е време да си оползотвори постигнатото. На въпрос дали е декларацията на „Продължаваме промяната“, Танчева коментира, че зависи как точно това ще стане. Поначало тази декларация е съставена, съвсем очевидно, в нея да бъдат включени приоритетите на повече от две партии – „Продължаваме промяната“ и ДБ. Това трябва да бъде нещо като документ, който да е трудно да откажеш да гласуваш. Подобни документи изглеждат като опит да се харесаш на всички, а знаем от историята и класиците, че в подобни случаи „всички накрая ще те намразят и никой няма да те хареса. Опити за обединителни декларации вървят добре сред народи, съхранили способността си да формират национални цели и каузи. Става дума за тип показност, за сочене на пръст към себе си – ето, аз направих всичко възможно. Ситуацията с ГЕРБ беше абсолютно същата“, подчерта Танчева.

Всички партии в парламента са в предизборен режим и тази декларация звучи точно така, изтъкна експертът и добави, че президентът извлича известна полза от сегашното положение. „Перспективата за служебни правителства до местните избори изглежда реалистична, смята тя, с уговорката, че не е ясно изборите напролет какво ще ни поднесат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html