неделя, 28 април 2024 г.

Вицепрезидентът се съмнява в стабилността на кабинет с последния мандат

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова се съмнява в стабилността на кабинет от третия мандат. „Песимист, съм че ще има стабилно правителство с третия мандат“, каза тя в Калофер по повод отхвърлянето на предлагания от „Продължаваме Промяната“ проект на декларация за определяне на приоритетните национални цели.

Йотова допълни, че ако има кабинет, то той ще бъде с много временен характер, с елементи на задкулисие, с много договорки между партиите, с различни компромиси и политически отстъпки. Според нея е очевидно, че ще трябва отново да се мине през избори. Вицепрезидентът отбеляза още, че не е успяла да чуе дебата в Народното събрание, а по думите й там между редовете се разбира дали вече има уговорки между част от политическите партии, дали ще направят компромиси и ще направят ли стабилно правителство.

Според нея неприемлива е тезата, че след избори нещата отново ще са същите. „Те ще са същите, ако продължим да правим същите грешки като избиратели, посочи Йотова. Според нея, ако всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на миналата година, ще си направи много точен извод как да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците. Тези скандали, насъсквания между личности и партии в парламента, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете. Отворили сме много сериозно кутията на Пандора с разделението, омразата и противопоставянето помежду ни, каза Йотова.

Според нея, ако политическите партии искат да оцелеят, трябва да направят промяна. Никой няма право да си присвоява думичката „промяна“ и да си я закичва в името на своята политическа формация, защото промяната е процес, който трябва да обхване всички нас, допълни тя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е в Калофер по повод отбелязването на 175- годишнината от рождението на поета-революционер Христо Ботев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html