понеделник, 29 април 2024 г.

Руска бомба уби семейство на връх Коледа в Украйна

Поредното руско военно престъпление отне живота на 12-годишно момче в дома му.
Снимка: ЕПА/БЕГНЕС

Руска бомба уби семейство на връх Коледа в Украйна. Поредното военно престъпление на агресорите става на фона на лицемерните призиви руския патриарх за помирение за православния празник. Семейна двойка и техният 12-годишен син загинаха днес в град Берислав, Южна Украйна, след като руски снаряд падна върху сградата, в която живеели, предаде Ройтерс, като се позова на съветник на президента.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че жилищната сграда в града в Херсонска област е била поразена, докато семейството се е готвело да празнува православната Коледа.

„Хората са се подготвяли да празнуват Коледа заедно, но циничен удар от руснаците ги е убил в собствения им дом“, написа Тимошенко в приложението „Teлеграм“. Той определи обстрела като позорна и подла атака, извършена, след като Московският патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, призова за коледно примирие.

Киев отхвърли призива на патриарха като го нарече „циничен капан“. От своя страна, Русия отрича умишлено да е обстрелвала цивилни граждани по време на специалната й военна операция в Украйна. Остава да се запитаме дали ракетите също сами си се изстрелват неумишлено и падат случайно основно върху цивилни обекти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html