понеделник, 29 април 2024 г.

Русия и Беларус ще проведат съвместно тактическо летателно учение

Снимка: Политика.рс

Регионалната групировка войски на Русия и Беларус ще проведе тактическо летателно учение, съобщиха от Министерството на отбраната на републиката, цитирани от РЕН ТВ.

„В рамките на осигуряването на военната сигурност на съюзната държава продължава изграждането на регионалната групировка на войските  на Република Беларус и Руската федерация “, казаха от министерството.

Пресслужбата добави, че от руска страна в събитието ще участва формированието на Въздушно-космическите сили.

Министерството на отбраната на Беларус също отбеляза, че натрупването на сили се извършва поетапно, руски войски и техника продължават да пристигат в републиката, а съвместната група провежда бойна координация.

На 10 октомври Русия и Беларус започнаха да формират регионална групировка на силите, която включва военнослужещи от двете страни. Седмица по-късно тя започна да изпълнява задачи за защита на съюзната държава. На 22 октомври формированията започнаха бойна координация на беларуска територия.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обясни създаването на групата с изострянето на ситуацията по западните граници на съюзната държава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html