понеделник, 29 април 2024 г.

Гълъбин Боевски върти хотел в Португалия

Гълъбин Боевски отдавна не се е прибирал в България

Олимпийският шампион по щанги Гълъбин Боевски върти хотел в Португалия, пише „Галерия“. Бившият спортист е управител на бижуто, което се намира на един от южните морски курорти. Там здравенякът от Кнежа се е кротнал след митарства из Европа, последвали престоя му в бразилския затвор. Припомняме, Гълъбин беше заловен да пренася 9 килограма кокаин от Бразилия към България през 2011 година. Той пътуваше от Сао Пауло към София като придружител на една от дъщерите си – Сара, състезателка по тенис тогава.

Боевски се оплака, че е купил куфарите в Бразилия и не е знаел за дрогата. Това не попречи властите да му лепнат 9 години, като българинът влезе в един от местните затвори с ужасна слава. Спортист номер 1 на България за 1999 година беше освободен след 24 месеца доста изненадващо. Чу се, че Боевски е спазарил свободата си чрез пълни признания къде и на кого е трябвало да закара кокаина.

Според слуховете престъпният живот всъщност докарал куп борчове на щангиста, затова през последните години той не се е мяркал в България. Или го е правил доста тайно. Със сигурност кракът му не е стъпвал в родната Кнежа, тъй като в малкото градче щеше да бъде лесно забелязан. Комшии обаче говорят, че Боевски редовно пращал пари от Португалия, за да оправя старите борчове. И към момента се справял отлично.

След титлата в Сидни през 2000 година кариерата на Гълъбин не се разви добре. Той се скара с Иван Абаджиев, но беше заловен с допинг и приключи със спорта. Боевски отвори фитнес на националния стадион. Твърдеше се, че е с парите на борческа групировка от Северозапада. Шампионът влезе и в политиката, като стана шеф на спорта в общината от квотата на ГЕРБ. Тогавашният кмет Бойко Борисов побърза да го изгони през 2008 година след шумен скандал.

Синът му Пол Боевски също като татко си влезе в крими хрониките, като през 2019-а  получи три години условно с 5 години изпитателен срок, след като се споразумя с прокуратурата и призна вината си. Тогава Пол бе обвинен за притежание на 46,73 грама наркотици с цел разпространение. Името на Боевски-младши нашумя и преди 15 години, когато вилня с газов пистолет в училище.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html