понеделник, 29 април 2024 г.

Голяма авария може да остави големи части от Пловдив без вода

Снимка: БНР

Голямата водна авария, възникнала надвечер  в района на „Скобелева майка“ в Пловдив се оказа много по-сериозна от първоначално очакваното и наистина застрашава цели райони на Пловдив да останат без вода през нощта и утре, или поне със силно намалено водоподаване, съобщиха от ВиК.

Поради небрежност от строителна фирма е скъсан ключов компонент от  магистрален водопровод, който захранва с вода целия град.  Поради  мащабите на проблема се очаква още тази вечер поетапно да бъде спряно водоподаването в районите „Тракия“,  „Източен“ и части от „Южен“,  които се захранват от този източник и помпите по трасето.

Извън посочените райони по високите етажи на блокове и кооперации в целия град също има вероятност от изцяло спиране на водата. Към 20 ч. и  в почти целия район „Северен“ водата спря, въпреки уверението, че тази част не е засегната.

Всички налични аварийни екипи на ВиК работят по отстраняването на аварията, но със сигурност това  няма да стане тази нощ, а вероятно и през следващия  ден, съобщиха от дружеството.

Съветът  на експертите е гражданите да се запасят с възможни количества за питейни и сервизни нужди, тъй като конкретен срок  за разрешаване на проблема  не може да се посочи.

Най-застрашен от пълно спиране на водата е район „Тракия“, казаха още от ВиК-Пловдив.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html