понеделник, 29 април 2024 г.

Божков топи ледовете с „Козяк“

Снимка: Фейсбук

Васил Божков топи ледовете с посолството на САЩ в България, научи „Галерия“. Намирайки се в Дубай, босът поддържа отлични контакти с някои от българските политици, като най-добре се разбира с тези от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Очаква се третият мандат да отиде в ДБ и именно те да направят кабинет, съставен от широк спектър експерти. Идеята е най-сетне да има правителство, с което да са съгласни повечето политически сили, да има достатъчно мнозинство и да мине през парламента. Както „Галерия“ вече писа, договорката е за хоризонт от 6 месеца, след което да се насрочат избори пише в. „Галерия“.

Божков разчитал на ПП и на ДБ да продължат атаките си срещу Борисов и Гешев. За разлика от Пеевски, който оспори наложените му санкции по „Магнитски“ с официално писмо до щатските власти, Божков решил да стопли отношенията си с посолството на САЩ в София. Целта му е да спечели благоразположението на Чичо Сам без да го афишира.

Хитрият ход на Божков може да има добри резултати, защото е публична тайна, че реализирането на третия мандат ще е обвързано с благословия от посолството на ул. „Козяк“. САЩ не са безразлични към това кой ще управлява България в момент, в който войната в Украйна навлиза в решителната си фаза.

Още през октомври НАП загуби дело за 4.2 млн. лв. срещу Васил Божков. Запознати твърдят, че имотното му състояние изобщо не е плачевно въпреки наложените му санкции. Той продължава да е най-големият притежател на имоти в баровския квартал „Оборище“ на столицата, довериха източници на „Галерия“. Божков имал над 10 уникални апартамента в района, който е бил любим на баровците и преди, и след 9 септември 1944 година.

Босът на „Нове холдинг“ е влюбен в района и докато си беше в България, прекарваше там голяма част от свободното си време. Всъщност офисът на компанията му беше на един хвърлей – на ул. „Московска“, точно срещу катедралата „Александър Невски“.

Години наред ресторант „Грозд“ срещу Паметника на съветската армия беше любим на Божков. После баровецът стана част от постоянна клиентела във вече несъществуващо заведение на ъгъла на улиците „Шипка“ и „Сан Стефано“.

Както „Галерия“ вече съобщи, той остави апартаментите на булевард „Васил Левски“ на бившата си половинка Елена Динова, която изкара седмици в ареста покрай делата срещу милиардера. Божков закупи навремето жилищата в баровската кооперация лично от Иван Славков – Батето, който живееше навремето там с Людмила Живкова.

От Васил Божков беше отнета бившата партийна резиденция „Аглика“ на Витоша, която има 9 спални и огромен двор. Вероятно обаче и там ще се водят дела.

В момента цените около Докторската градина гонят нечуваните 7000 евро на квадратен метър, а уникалните имоти се пазарят без предварително обявени суми. Парите не плашат богатите българи, като малкото нови строежи там се разграбват на зелено.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html