понеделник, 29 април 2024 г.

Христо Иванов: Избори са логични само от гледна точка на партийни интереси

Снимка: Архив

По време на почивката в парламента, в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, заяви, че трябва да се състави правителство, но голямата трудност е политиците да поемат отговорност: „Да отидем на избори би било логично и разбираемо от гледна точка на тяснопартийни интереси. Всеки се надява на избори да получи малко по-добра реализация. За нас отговорното поведение е да използваме целия потенциал на втория мандат и да се опитаме да съставим правителство“.

Корнелия Нинова: Явно всички гледаме към третия мандат

Той обясни, че декларацията с национални приоритети, която от „Продължаваме промяната“ предлагат, поставя въпроса за посоката на развитие на България. „Всеки имаше възможност да участва в обсъждането. Ако ще се гледа в петък, има още технологично време да се обсъжда. Поведението ще покаже кой е отговорен и кой не е. Кой си търси повод да се измъкне и да отиде на избори сух и кой е готов наистина да поеме отговорност. Голямата трудност не е в съставянето на правителство. Голямата трудност е политиците да поемат отговорност и какво ще прави правителството оттам-нататък. Всички се опитват да минат по чорапи около това“, смята Иванов.

Обсъждането в НС приоритетите на „Продължаваме промяната“ отложено за петък

„Класически ход – всеки си намира някакви оправдания. Те са разменени удобно, че да не е ясно кой е виновен“, коментира депутатът по повод заявките за подкрепа и неподкрепа на декларацията и втория мандат.

Иванов изрази надежда вторият мандат да бъде реализиран, защото по думите му третият е авариен и много рисков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html