понеделник, 29 април 2024 г.

Хората в Гъмзово искат изселване на семействата на непълнолетните, които убиха мъж заради ракия

Къщата, в която е извършено убийството

Жителите на видинското село Гъмзово настояват за справедлива присъда за убийството на 59-годишния им съселянин Борислав Борисов От два дни те живеят в страх, след като стана известно, че четири деца са пребили до смърт за шише ракия Борислав, каза за БТА кметът на селото Венизел Флоров.

Той е един от първите, които отиват до къщата на убития, която се намира в края на селото и откриват трупа му. В близост да нея няма съседи, каза още кметът и допълни, че повече от 60 години селото не помни подобно тежко престъпление. Хората, основно възрастни, около 350 човека, са в шок от извършеното престъпление и подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата от Гъмзово. За момчетата – на 10, 15, 16 и 17 години, никой в селото не казва добра дума. Те са познати на полицията и често извършват домови кражби, пият, крадат, бият се, разбиват домовете на хората, каза още кметът. Момчетата са роднини.

Три от тях са задържани с полицейска мярка първо за 24 часа, а след това е удължена на 72 ч., каза говорителят на Окръжна прокуратура – Видин прокурор Владислав Влашев. Десетгодишното дете, което е съпричастно към тежкото престъпление, е изведено от семейството си и е поставено под полицейска закрила, допълни прокурорът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html