понеделник, 29 април 2024 г.

Себастиен Льоб спечели четвъртия етап в рали Дакар, лидер в класирането е Насер Ал Атия

Френският пилот Себастиен Льоб от отбора на Продрайв спечели четвъртия етап на рали Дакар с дължина 425 километра в яростна конкуренция със сънародника си Стефан Петерханзел в категория автомобили, като го изпревари само с 13 секунди.

Така попречи на конкурента си, наричан „Господин Дакар“, да спечели 50-а етапна победа в ралито. На подиума се качи и испанският пилот Карлос Сайнс с Ауди, който остана на 1:50 минута от победителя.

Досега многократният шампион в WRC Льоб заемаше 28-о място в генералното класиране на час и 35 минути зад лидера, но сега се изкачи до 14-а позиция. Той няма никакви шансове за крайна победа, но се реваншира с етапен успех.

В генералното класиране за момента отборът на Тойота заема първите две места, като катарецът и актуален носител на титлата Насер Ал Атия от Катар е лидер с 18:18 минути аванс пред съотборника си Язид Ал Ражхи от Саудитска Арабия.

Стефан Петерханзел е с Ауди е на трета позиция – на 18:52 минути зад водача, а Карлос Сайнс е четвърти и изостава с 32:55 минути

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html