понеделник, 29 април 2024 г.

Настимир Ананиев: Бойко Борисов не желае редовно правителство

Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ заяви, че Бойко Борисов не желае да има редовно правителство, а иска нови избори. „Поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тяснопартийните интереси и тяснопартийното его“, каза още Ананиев в ефира на БНТ по повод предложената декларация с приоритети, след като вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията е дневният ред на българското общество – това искат българските граждани и бизнес.

„Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция“, каза Ананиев.

Заяви, че за „Продължаваме Промяната“  има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

„Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не иска конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят – дали в тази на промяната, или в тази на триадата – имаме Борисов, Пеевски и Гешев „, каза Ананиев.

Другото в декларацията на „Продължаваме Промяната“  е борбата с неравенствата, каза той.

„Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение“, каза той.

Ананиев призова да не се отписва втория мандат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html