понеделник, 29 април 2024 г.

Йорданка Фандъкова обяви кои улици ще се ремонтират тази година в София

През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и по още шест големи ключови булеварда и над 10 улици в различни квартали. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова докато проверяваше ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“.

През тази година ще бъдат ремонтирани важни улици в най-застроените квартали на града като „Манастирски ливади – Запад“, „Манастирски ливади – Изток“, „Горна Баня“, „Витоша ВЕЦ – Симеоново“. Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път като вторият етап на ремонта на бул. „Цар Борис Трети“. Предстои цялостната реконструкция на бул. „Стамболийски“ заедно с трамвайния релсов път и участък от бул. „Мария Луиза“ също с трамваен релсов път, информира кметът Фандъкова.

Парите ще дойдат от бюджета от 2022 г., който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града. Това са пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и на ул. „Филип Кутев“. Тези обекти ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг.

Общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

„Поискала съм да се даде гратисен период, докато всички хора свикнат“, каза Фандъкова във връзка с новата система за таксуване в градския транспорт, която предизвика сериозно недоволство в социалните мрежи. В момента се правят и разчети за натовареността, на базата на която ще се изготвят и разписанията.Й

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html