неделя, 28 април 2024 г.

Фенове вдигат статуя на Джони Холидей в Сен Тропе

В родната Франция певецът е обожаван дори след смъртта си

Почитатели на Джони Холидей ще поставят негова статуя в митичния курорт Сен Тропе, съобщи в. „Паризиен“. Фен клубът „Десперадос“ е основан от самия Холидей преди 30 години.

Онлайн подписка събира подкрепа за поставянето на фигура на певеца в естествен ръст, както и нужната сума от 50 000 евро. Бронзовата скулптура ще бъде с височина 1,80 м и ще тежи 200 кг.

Смъртта на Джони Холидей през 2019 г. шокира многобройните му почитатели. Френската рок легенда е погребан на остров Сейнт Бартс. Феновете му искат статуята да е в град Сен Тропе. „Джони беше много свързан с нашето крайбрежие, защо да нямаме негова фигура тук“, каза секретарят на клуба Паскал Дюфур.

Покойният Джони Холидей дълго време притежаваше имение в района на Раматюел, близо до Сен Тропе. Сега общината в Раматюел и град Сен Тропе трябва да решат кое е най-подходящото място за поставяне на статуята. Очаква се участие на големи компании и на фигури от света на шоубизнеса.

„Надяваме се откриването да бъде на 15 юни 2023 г. Тогава е рожденият ден на Джони Холидей. Ако беше жив, той щеше да навърши 80 години“, казва Паскал Дюфур.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html