неделя, 28 април 2024 г.

Арестуваха собственика на заведението в Белград, което потъна навръх Нова година

Снимка: Танюг

Трима души, сред които и един гръцки гражданин са арестувани за инцидента с потъването на нощният клуб „Фристайлър“ на р. Сава в Белград.

Членове на пети отдел на белградската криминална полиция, по нареждане на Трета основна прокуратура в Белград, арестуваха управителя на „Фристайлър“ Д.В. (44 г.), режисьорът М. Р. (41 г.) и собственикът, който е гръцки гражданин М. Л. (51 г.), предава Танюг.

Известно заведение на р. Сава потъна на връх Нова година

Тримата са арестувани по подозрение, че са  извършили престъплението „тежко деяние против общата сигурност с умисъл за предизвикване на обща опасност“.

Задържаните са заподозрени, че на 31 декември 2022 година са позволили на платформата да се качат по-голям брой хора от капацитета на обекта, който поради това потъва частично и по този начин е застрашена безопасността на голям брой хора.

Аnteni.info припомня, че след инцидента кметът на Белград Александър Шапич заяви, че виновните ще отговарят пред закона: „Ще имаме контрол, ще има драконовски наказания, и ще отговарят, независимо дали нещо се случва или не“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html