понеделник, 29 април 2024 г.

Мистерията на Кораловия замък

Каменната конструкция тежи над 1000 тона и е изградена от един човек. На север от град Хоумстед, щата Флорида, има уникална структура, която с право може да се нарече осмото чудо на света. Това е замъкът Корал, построен от мистериозен мъж на име Едуард Лийдскалнин. Кораловият замък е комплекс от множество мегалити, като теглото на някои от камъните достига тридесет тона. И всичко би било наред, ако съоръжението не беше построено от един-единствен човек, пише в. „Галерия“.

Учени от цял ​​свят все още не разбират как е успял да построи комплекса с общо тегло над 1000 тона. Така възникват много фантастични версии и предположения.

През 1920 г. Лийдскалнин купува малко парче земя за 12 долара. Това се случило в градчето Флорида Сити с население от 8 хиляди души.

За да избегне любопитни очи и да не разкрива тайните си, Едуард работил сам и само след залез-слънце.

Все още остава неизвестно как той сам доставя огромни варовикови блокове от брега на Мексиканския залив, премествал ги, обработвал, повдигал един върху друг и ги закрепвал, без да използва цимент или друг хоросан.

През 1936 г. се налага Едуард да премести сградата си на друго място. Той купува нов имот на 16 км северно от Флорида Сити в Хоумстед. Наема камион, като сам товари камъните всяка вечер в продължение на три години.

Шофьорът на камиона идвал сутрин и не можел да разбере как са натоварени камъните. 

Комплексът Коралов дворец включва голям брой сгради и съоръжения. Основната е двуетажна квадратна кула с тегло 243 тона.

Територията на замъка е украсена с различни каменни скулптури, има каменна карта на Флорида, планетите Марс и Сатурн (с тегло 18 тона всяка), 23-тонна Луна, слънчев часовник, който може да определи времето до минута, маса под формата на сърце, люлеещи се столове, фонтан.

Най-високата структура на Кораловия замък е 12-метров обелиск с тегло 28,5 тона.  

Има само една порта, която води до замъка. Това е може би най-удивителната структура. С ширина на крилото от 2 метра и тегло от 9 тона, то е толкова балансирано, че малко дете може да го отвори.

Според версиите за построяването на чудния комплекс се предполага, че Едуард може да е използвал електромагнитно поле, намалявайки теглото на огромните камъни. Друга версия, която „обяснява“ мистерията на конструкцията на структурата, е на Рей Стоунър в книгата му „Мистерията на Кораловия замък“. Той вярва, че Едуард Лийдскалнин е открил тайната за контролиране на антигравитацията. Други твърдят, че използвал торсионни полета, звукови вълни.

Самият Лийдскалнин никога не разкрива тайната си и отговарял на всички въпроси: „Открих тайната на строителите на пирамидите!“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html