четвъртък, 2 май 2024 г.

Отпуснаха пари за проверка на главния водопровод към гр. Омуртаг

Безводието кара хората да обикалят по чешмите в околността.
Снимка: БГНЕС

Отпуснаха пари за проверка на състоянието на главния водопровод към гр. Омуртаг, съобщиха от МРРБ. Довеждащото съоръжение е от пречиствателната станция за питейни води „Ястребино“ до напорните водоеми на града, който е на жесток воден режим.

Средствата са преведени на областния управител на Търговище Станимир Парашкевов. Целта е въвеждане на водопровода в експлоатация, за да реши се проблемът с безводието на населеното място. Договорът за проучването е сключен на 22 декември 2022 г. и срокът му за изпълнение е 40 календарни дни (до края на януари).

ВиК Търговище увери , че на 31 декември 2022 г. ще бъде осигурено водоподаване за населението на града.

Срещата за набелязване на конкретните мерки за решаване на проблема с водоснабдяването на гр. Омуртаг в МРРБ се състоя на 29 декември по инициатива на министър Иван Шишков. В нея участваха народни представители от региона, областният управител, кметът на общината Ешреф Ешрефов, изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева, управителят на ВиК Търговище инж. Явор Миланов, експерти от ведомствата, както и представители на инициативния комитет „Вода за Омуртаг“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html