неделя, 5 май 2024 г.

На тенис турнира „Юнайтед къп“ отборът на България отстъпи на Гърция с 1:4 победи

Единствената победа за нашия отбор извоюва Димитър Кузманов.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На тенис турнира „Юнайтед къп“ в австралийския град Пърт отборът на България отстъпи на Гърция с 1:4 победи, съобщи БНР.

В мача на първите ракети при жените Виктория Томова падна с 3:6, 2:6 от шестата в световната ранглиста Мария Сакари. Двубоят продължи 88 минути. Томова проби за 2:1 в първия сет и това беше единственият момент в мача, в който водеше. Софиянката допусна общо четири брейка в срещата.

След това Димитър Кузманов беше категоричен срещу Михаил Перволаракис и го разгроми с 6:1, 6:1 след 65 минути игра на „РАК Арина“, за да запише почетната победа за нашия отбор. Пловдивчанинът направи пет пробива и не допусна нито един. Той вкара 56 процента първи сервис, но спечели цели 90 процента от точките при разиграването им. Така българският тенисист извоюва единствената победа за нашия отбор.

На смесени двойки България беше представена от Адриан Андреев и Гергана Топалова, които отстъпиха с 4:6, 4:6 срещу Стефанос Циципас и Мария Сакари. Нашите тенисисти започнаха притеснено, но постепенно се отърсиха от напрежението и в двата сета наваксаха изоставане от 1:5 до 4:5.

Утре започва вторият мач на националите ни. На 31 декември българският отбор започва в 04:00 часа в мача срещу Белгия. Изабелла Шиникова се изправя срещу белгийката Алисон ван Айтванк, а след този мач започва срещата на Григор Димитров с Давид Гофен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html