неделя, 5 май 2024 г.

МВР изпрати запитване до Москва за случая „Грозев“

От Министерство на вътрешните работи са изпратили запитване до руското Министерство на вътрешните работи с искане за информация за това какви са причините да поставят Христо Грозев в списъка си с най-търсени. Писмото е подписано от министъра, уточниха за бТВ от ведомството.

Вчера руският посланик Елеонора Митрофанова обясни, че няма информация и, че е препоръчала на българските власти да изискат информация от вътрешното министерство на федерацията.

Грозев беше обявен за издирване от Москва без да бъде дадена официална причина за това. В интервю той заяви, че се страхува за живота си и посочи, че вероятно е издирван заради разследвания за руската външна политика.

Христо Грозев: Българското правителство не ми предложи закрила

Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов каза какви са условията Христо Грозев да получи охрана от държавата и коментира включването на журналиста в списъка за издирвани лица на Руска федерация: „Чисто символично е вкарването на журналиста Христо Грозев в списъка за федерално издирване в Русия“. Той подкрепи думите на Грозев, който заяви, че това е сигнал към съчувстващи на режима на Путин, негови привърженици могат да се разправят с него.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html