събота, 27 април 2024 г.

Без Меси ПСЖ спечели срещу „Страсбург“ с дузпа в добавеното време, червен картон за Неймар

Килиан Мбапе бе точен от бялата точка в шестата минута на добавеното време.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Без Меси ПСЖ спечели с дузпа в добавеното време трудно мача си на своя стадион срещу борещия се да не изпадне „Страсбург“ с 2:1. Неймар получи червен картон. Това бе първата среща от първенството за отбора на „Пари Сен Жермен“ след паузата заради Мондиал 2022.

В отсъствието на станалия световен първенец с Аржентина Лионел Меси, шампионите трябваше да се преборят с човек по-малко и стигнаха до трите точки след късно попадение дълбоко в добавеното време.

Парижани поведоха още в 14-тата минути с гол на Маркиньос, но в началото на втората част обаче той прати топката в собствената си врата и резултатът бе изравнен. Нещата за Кристоф Галтие и компания се объркаха допълнително след двата бързи жълти картона на Неймар, които доведоха до преждевременно прибиране под душовете за звездата на ПСЖ. Въпреки численото си преимущество на терена, гостите си тръгнаха с празни ръце от Париж, след като Килиан Мбапе бе точен от бялата точка в шестата минута на добавеното време

Така шампионите дръпнаха на върха в класирането с осем точки пред втория „Ланс“, който тепърва ще играе своя мач. „Страсбург“ остава в зоната на изпадащите с 11 пункта, на три от спасителния бряг. Останалите резултати от снощи: Оксер – Монако 2:3, Клермон – Лил 0:2, Брест – Лион 2:4.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html