неделя, 5 май 2024 г.

Над 60 са вече жертвите на снежната стихия в САЩ

Над 60 са вече жертвите на лошото време в САЩ, което продължава да затруднява живота там. Зимната буря доведе до ниски температури и обилен снеговалеж, който блокира пътищата. В щата Ню Йорк, където положението е най-тежко, спасителните екипи продължават да работят.

Обилните снеговалежи, силният вятър и много ниските температури наложиха отмяната на повече от 15 000 полета и предизвикаха хаос по летищата, предаде БНР.

Президентът Джо Байдън обеща, че администрацията му ще потърси отговорност от авиокомпаниите за хилядите отменени полети по Коледа. Хаосът по летищата продължи и след подобряване на ситуацията с лошото време.

Президентът  написа в Туитър, че неговата администрация работи , за да гарантира, че авиокомпаниите ще бъдат подведени под отговорност и призова хората, които са били засегнати при пътуванията си, да посетят интернет страницата на Министерството на транспорта, за да проверят  дали имат право на обезщетение.

Рекордните 60% отменени полети имат от Southwest Airlines в понеделник и вторник.

Летищата са препълнени с изнервени хора и затрупани с куфари. Хиляди американци провалиха не само празничните, но и ваканционните си пътувания, които обичайно са от седмица до 10-тина дни по време на ваканцията на учениците.

Лошото време предизвика масово анулиране на хиляди полети в  празничните дни, но снегът, вятърът и ниските температури отминават, а хаосът по летищата продължава.

По-рано Джо Байдън атакува авиокомпаниите и заради такси, добавени към цената на билетите, твърдейки, че те са ненужни и са допълнителни разходи за много хора в момент, в който поради инфлацията цените и без това се покачват.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html