понеделник, 29 април 2024 г.

Приложения улесняват подготовката за празника

Обратното броене до Коледа започна. Празничното настроение е навсякъде, дори и в смартфоните, които се превърнаха в неразделна част от нас. Това има и своята добра страна, защото приложенията в тях могат значително да улеснят трескавата подготовка за празниците, както и да ни забавляват.

Така че потопете се в коледния дух и нека телефонът ви бъде ваш помощник, подобно джудженцата на Дядо Коледа. Ето някои от полезните и забавни приложения, които се предлагат.

Организирайте задачите си

По Рождество Христово имаме да свършим много задачи и вечно сме под стрес да не пропуснем нещо важно. За да си улесним живота, като същевременно изпипаме нещата, ще ни е от помощ приложението за създаване на списък със задачи TickTick. С него можем да ги организираме в различни списъци и дори да ги споделяме с други хора с TickTick.

Изберете подаръци за близките си

Christmas Gift List Manager дава идеи за подаръци и ви позволява да ги разпределите между близките си. Можете да зададете бюджет, да следите и отмятате покупките си и да пазарувате бързо онлайн. Така ще сте сигурни, че не сте пропуснали някого и сте се вместили в предварително определените средства. Приложението е налично за iOS и Android.

Направете вълнуващи картички

Искате да създадете и изпратите впечатляващи коледни картички, с които да зарадвате своите близки и приятели? Пробвайте да го направите с помощта на Inkly. Ще откриете стотици дизайни, от които може да избирате или дори можете да създадете свой собствен, като качите любимите си семейни снимки. Апликациите Christmas Card Maker също ще ви помогне да изработите картички и да измислите подходящо пожелание за получателите им.

Да сготвим вкусно

Чудите се какво и как да приготвите за празничната трапеза. Безценен помощник за това е българското приложение „Манджа“. Освен рецепти то съдържа и информация за продукти, подправки и полезни съвети. С апликацията можете също да решите бързо къде да хапнете и да го споделите с познатите си чрез есемес, имейл или с помощта на Фейсбук.

Всеки ден с нова игра

Докато се занимаваме с организацията, децата могат да се забавляват до насита със страхотното приложение The Elf Adventure Christmas Story. На него всеки ден се отключва нова игра, която е част от една обща история. Приложението е налично за iOS и Android.

Украсете апарата

За да подсилите празничното настроение, украсете и телефона си празнично. Приложения като Wallpapers HD ще са ви от полза за това. Апликацията съдържа селекция от тапети за повечето размери екрани, включително и такива със съотношение 18:9.

Превърнете се в елф

Качете снимки на лицата на всеки член на семейството ви на телефона си и ги поставете върху телата на елфите в приложението Elf Yourself. След това можете да се забавлявате всички заедно, тъй като елфите ще танцуват и пеят. Видеото може да споделите чрез електронна поща или Фейсбук. кока-кола има подобно приложение, но то е налично само за потребителите на iPhone, докато Elf Yourself е налично за iOS и Android.

Проследете добрия старец

Апликацията NORAD Tracks Santa ви предлага възможността да станете свидетели как потегля Дядо Коледа от Северния полюс на 24 декември и да го следвате навсякъде, където ходи на Бъдни вечер, за да доставя подаръците. Има клипове за всяка дестинация, която посещава. В процеса на следене се разкриват и някои интересни коледни истории, както и игри за децата. Имате възможност да научите и всичко за организацията NORAD и нейната мисия. Приложението на Гугъл „Къде е Дядо Коледа?“ дава същата възможност. И с двете апликации можете да вдигнете коледния дух и да пътувате с Дядо Коледа.

Запалете огъня във виртуалната камина

Ако не разполагате със собствена камина, няма нужда да се притеснявате, тъй като приложението Fireplace 3D Lite ще ви помогне да се чувствате уютно на Коледа, все едно сте застанали пред запален огън. Има три различни камини, от които може да избирате: селска, традиционна и викторианска.

Създайте настроение

За да се заредим с настроение и да го вдигнем по празниците, ще ни помогне апликацията „Вицове“. При стартирането й се изтеглят над 15 хиляди вица, които се съхраняват на вашата SD карта и не заемат много памет. Хубавото на приложението е, че след първоначалното сваляне на вицовете, то не се нуждае повече от интернет, за да функционира. С него можете и да споделяте виц чрез есемес или в социалните мрежи Туитър и Фейсбук.

Препоръчани обекти

Ако решите да се разходите в празничните дни и се чудите къде, допитайте се до приложението „100-те национални туристически обекта“. Те са показани на карта, за да бъдат по-лесно откриваеми. В апликацията ще откриете снимки, подробна информация за обектите, както и препоръки. Всеки обект може да бъде споделян и коментиран. Обектите са подредени в класация по потребителски гласове.

Семеен бюджет

Особено по празниците е добре да планираме семейния бюджет, за да не се окажем без пукната пара на финала им. Приложението „Семеен бюджет“ предлага въвеждане на приходи, разходи, заявки, ястия и продукти, извеждане на справки и изчисляване на баланс за избран период от време.

Да се придвижим бързо в София

Ако използвате градски транспорт за придвижване в столицата – това е приложението за вас. То предлага акуратна информация за разписанията на превозните средства в София, кога ще пристигнат на вашата спирка и кога е изчислено за последно времето за пристигане. „Градски транспорт в София“ ви показва всичко това на удобна карта.

 

 

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html