неделя, 5 май 2024 г.

Стефан Янев: Не е важно кой ще вземе третия мандат, а какво ще правим с него

Вторият мандат още не е дошъл, да видим кой докъде е готов да стигне и с какви компромиси. Акад. Денков безспорно има качества, друг е въпросът дали ще успее да сглоби отбор. Това заяви пред бТВ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Той уточни, че писмото от Денков е пристигнало и предстои „Български възход“ да го обсъди, за да вземе решение ще се яви ли на срещата с ПП.

„Не е важно кой ще вземе третият мандат, а какво ще направи с него и до каква степен партиите са готови“, каза Янев. Според него, ако „Български възход“ получи третия мандат, партията има готовност и план, но съставът на кабинет е последната точка, която трябва да бъде решена.

Янев е категоричен, че трябва да има редовен кабинет, защото това било отговорното поведение пред българското общество.

Той коментира и поста си във фейсбук след победата на Аржентина в Световното първенство по футбол. Anteni.info припомня, че тогава той говори за обединена Европа и Шенген, а критици го нападнаха, че Аржентина не е в Европа.

„Нека да не търсим политика в такъв момент, когато футболните страсти са преобладавали. Връзката е че, става дума за един отбор,трябва да се играе като един отбор – на футболното поле, на държавното политическо поле, на европейското политическо поле. Става въпрос за отборна игра. Посланието е там“, обясни Стефан Янев.

Той коментира и визитата на министъра на отбраната Димитър Стоянов в Украйна без знанието на политическите сили.

„Не бих казал, че има някаква тайнственост, възможно е да е имало някакви изисквания за сигурност преди пътуването. Били сме свидетели как прекрачването на добрия тон между политици и журналисти води до нежелани ефекти“, коментира Янев.

Той коментира и войната в Украйна, като определи Русия за „агресор“. Според него българската помощ за Украйна е абсолютно навременна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html