неделя, 5 май 2024 г.

Николай Денков: И Меси да предложим, няма да събере мнозинство

„И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство”. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната” Николай Денков.

Според него това, което би могло да обедини партиите са ясни национални цели, които трябва да се решат като Шенген, еврозоната.

Според него е невъзможно да има коалиционно споразумение между ПП и ГЕРБ, ДПС.

„Борисов в момента не може да обедини хората. Той е свикнал да хока другите. Дали аз мога, ще видим. Този модел, при който обществените пари могат лесно да изтичат в огромни количества, трябва да престане. Това ще стане чрез законите, свързани с правосъдната система. Цялата атака как Асен Василев не разбира от финанси е чисто политическа атака. Той е изключително добър финансов министър”, заяви кандидат-премиерът на „Продължаваме промяната“.

На въпрос възможно ли е да има министри на ГЕРБ и ДПС, той отсече, че това няма как да стане.

„Няма как да има техен министър в дадена сфера. Техен министър означава да имаме подписано коалиционно споразумение. Ако те подкрепят съответната декларация, може да обсъдим как би изглеждал състава на МС от наша гледна точка”, категоричен бе Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html