неделя, 28 април 2024 г.

Румен Радев за кончината на Любинка Нягулова: Загубихме голям човек и професионалист

Снимка: БГНЕС

Румен Радев изрази съболезнованията си на семейството и близките на Любинка Нягулова.

„Обществото ни загуби голям човек и професионалист с огромен принос за развитието на телевизионната журналистика в България“, заяви президентът.

Любинка Нягулова е една от легендарните говорителки на Българската национална телевизия, чийто глас и излъчване от малкия екран са символични за няколко поколения българи, подчертава Румен Радев и допълва, че талантът и нейната отдаденост на телевизионния ефир са еталон през годините за достойнството на професията на телевизионния водещ.

„Любинка Нягулова завинаги ще остане ярък пример не само за стотиците млади журналисти, които е обучила на правоговор, но и за цялата журналистическа гилдия“, отбелязва още държавният глава по повод кончината на Нягулова.

Поклонението ще бъде в четвъртък, от 10:30 ч. в църквата на Централните софийски гробища.

Любинка Нягулова е родена на 11 ноември 1939 година. Завършва Ориенталистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 70-те и 80-те години на 20-и век е водеща на новинарската емисия „По света и у нас“ на Българската национална телевизия. Кариерата ѝ на говорителка тръгва от Българското национално радио, а в телевизията попада след конкурс. От началото на 90-те години преподава „Телевизионна реч“ в Софийския университет, а през последните години има школа за обучение на журналисти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html