вторник, 30 април 2024 г.

Роми нападнаха полицай в Асеновград

Служителка на реда е нападната по време на изпълняване на служебните си задължения, при сигнал за свада между две ромски фамилии в Асеновград, съобщи Трафикнюз.

Полицайка, която се е отзовала на място при сигнала за стрелба в петък, е пострадала. Жената е била нападната от двете ромски фамилии, които са влезли в свада след употреба на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на полицейски кола.

Тези данни изнесе директорът на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той поясни, че има образувани две досъдебни производства. Припомняме, че след междусъседската свада с хвърляне на камъни и стрелба в болница с опасност за живота е транспортиран един от участниците, който бил прострелян с огнестрелно оръжие. При проведените оперативни действия са задържани шестима мъже, част от които с криминални прояви и осъждани.

Днес на територията на Асеновград се провежда мащабна специализирана полицейска операция, но по думите на Костадинов тя е планирана отдавна и просто е съвпаднала с престъпленията от петък.

Операцията е стартирала от 7 ч. тази сутрин и е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения. В специализираната операция участват служители от районното управление, пловдивските отдел „Икономическа полиция“ и сектори „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление.

Зам.-директорът на полицията комисар Радослав Начев обобщи и междинни данни към 11 часа.

„До момента е образувано едно досъдебно производство за държане на боеприпаси без разрешително. Провеждат се и две проверки на намерени дрехи с търговски марки, като се проверява техният произход и придобиване“, обясни Начев. Претърсени са 23 търговски обекта, 12 адреса и са направени проверки на 4 души, които „представлявали оперативен интерес“.

По линия на пътен контрол за проверени 221 превозни средства и 324 души.

„Издадени са 64 фиша по Закона за движение по пътищата /ЗДВП/, за нарушения на скоростни режими – 33. Издадени са още 23 акта по ЗДВП, 10 акта по Закона за гражданската регистрация и един акт по Закона за българските документи“, посочи още Начев.

Службите, с които се извършва съвместна операция, са издали 4 констативни протокола.

„Данните са динамични в края на работния ден ще изнесем всички данни“, посочи още Начев.

По време на проверката служители се натъкнаха и на заведение, което „случайно“ не работи по време на проверката. Полицаи все пак извършиха проверка и уснатовиха, че няма нужните документи за дейност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html