неделя, 28 април 2024 г.

Симона Радева се яви в съда, като свидетел по делото „Семерджиев“ (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

Днес започна делото по същество срещу Георги Семерджиев, който е обвинен за смъртта на две момичета при тежката катастрофа в София през лятото.

Процесът започна с разпити на свидетели. Стана ясно, че един от очевидците на деянието не е бил разпитан от полицията, но се яви в съда.

Снимки: БГНЕС/ Симона Радева

На заседанието се яви и бившият полицейски служител Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че е помагала на Семерджиев и е донесла стълбата, с която той влязъл в апартамента си след катастрофата. Облечена в черно, тя се беше дегизирала зад маска, очила, а главата си беше скрила под качулка.

Обвиняемият е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

Подсъдимият отказа да даде обяснения по случая днес.

Снимки: БГНЕС/ Симона Радева

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал и на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета:

Снимка: БГНЕС/ Симона Радева

21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Роднините на една от жертвите поискаха около 1 млн. лв. обезщетение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html