неделя, 5 май 2024 г.

Разследват паравоенна организация за престъпления срещу републиката

Софийската градска прокуратура възложи на ДАНС проверка по получен на 12 декември сигнал, в който има твърдения за евентуално извършени престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“, съобщиха от държавното обвинение.

В сигнала се твърди, че дейността на Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ е противодържавна.

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от СГП, който след проверката на ДАНС ще прецени дали има достатъчно данни за престъпление. За резултатите обществеността ще бъде информирана, уверяват от прокуратурата.

На фейсбук страницата на въпросния паравоенен съюз е качено видео с човек на име Владимир Русев, който призовава привържениците на опълчението да се готвят за важни събития от международен мащаб, спиране на фейсбук и ги съветва да си качат на телефоните канала Телеграм, за да бъдат информирани своевременно за приближаващ апокалипсис. Самият Русев е във военна униформа с табелка с името и кръвната му група, под нея е значка на орел с руското знаме, а видеото е на фона на географска карта.

Гражданите се призовават също да сигнализират за нарушения на „всякаква сволоч“ – депутати, министри, прокурори и пр., да снимат и копират документи, ако имат възможност и работят с тях, и да ги пращат на организацията, „защото скоро предстои да се случи възмездието“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html