четвъртък, 2 май 2024 г.

Мартин Димитров: Николай Денков ще обедини повече хора и различни мнения

Снимка: БГНЕС

По думите на Мартин Димитров от „Демократична България“ Николай Денков е много диалогичен човек, който винаги търси компромиси и ще бъде подходящ, за да обедини около себе си повече хора и различни мнения. „Винаги го е правел успешно. Той е по-консенсусна фигура за обединяване на НС и съставяне на правителство“, прибави Димитров.

По думите му правителството на „Продължаваме Промяната“ е било свалено без ГЕРБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ да имат план как да действат, а това е довело до сегашната несигурност.

„Разговори трябва да бъдат водени много сериозно. „Демократична България“ ще участва във всички срещи и ще предложи свои мерки. Да направим всичко възможно да има реформаторски кабинет. Има няколко кризи, които да бъдат управлявани“, заяви той.

Според него „Демократична България“ не може да каже дали ще подкрепи правителство докато не станат ясни приоритетите и хората в него. „Нашата най-важна цел е да опазим 10% корпоративен данък и 10% данък върху личните доходи. Безпокоя се, че накрая като се види дефицитът левите ще кажат, че няма проблем и ще вдигнат тези два данъка, това е грешка. Няма стратегия и всеки предлага допълнителни разходи, никой не гледа голямата картина и отражението върху големия бюджет. Оказва се грешка удължаването на бюджета“, посочи Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html